Historia

-97 Cassata's Magic Merlin  Lorca's Cassandra Fri  Cassata's Maiden Marigold

LP1 SE VCH Transångens Activ Baby

Den långa versionen... :)


-77 kom första labradorhanen; Knut , "Frippe" (E: Puhs Wizard/ Tuffa) Han var min mammas..

Frippe blev 9  år och det dröjde inte länge innan vi letade ny hund. Det blev Ricki, bordercollie/ golden retriver. En underbar hund som tragiskt nog fick avlivas när han bara var 6 månader pga kraftiga problem med lederna. Vi letade omedelbart upp en ny blandras, Nicke (1989-2002 bordercollie/ labrador.

Nicke var bara min och vi gjorde allt tillsammans, tävlade lydnad, agility, studenten mm. När han var 2 år (-91) köpte mamma SVCH LP Transångens Activ Baby, "Ida". Hon var tänkt enbart som  sällskapshund och var underbar till det, född lydig och lycklig!


Nicke var min bästa vän i 13 år då vi akut fick ta bort honom. När Ida var 2 år kunde jag inte hålla fingrarna borta längre, hon blev min och vi tävlade mycket tillsammans i lydnad, upp till elitnivå. Vi provade även på lite agility och var med på uppvisningar. Senare kom jaktintresset in och vi gick en kurs, som resulterade i två starter på prov, med 2:e och 3:e pris. Som 10 åring tog hon sitt Viltsårschampinat på 4 starter. Hon är den bästa hunden jag har haft.  Alltid beredd att göra sitt bästa, och alltid med största glädje... Ida fick två kullar, en med Ingmos Årvin och en med Rainstone Lakrits.

Idag finns hennes blod i Lorca's Kiss Of  The Dragon... och den underbara arbetskraften finns fortfarande kvar.-95 köpte jag Cassata's Maiden Marigold, "Emma"

min första tilltänkta avelshund, och  mamma köpte

hennes  kullbror Cassata's Magic Merlin, "Kevin".

Emma tävlade jag framgångsrikt i lydnad, tyvärr så

hade hon 0-1 på höfterna. Kevin ua på HD/ED. Ingen

av dem användes i avel.

-96 sparade jag en valp efter "Ida" och Rainstone Lakrits

, "Ina" Lorca's Cassandra Fri. Hon hade ED/HD ua,

det blev inga valpar hos mig, men Cassandras fodervärd

tog senare själv en kull på henne, där jag iallafall tog en

tik; New Grenwill's Hollywood. Hon hade också ED/HD

ua och var en mycket trevlig tik, med övriga resultatet i

kullen var inte bra. Så med facit i hand var det

sämsta tänkbara kombination. Det blev ingen avel för Hollywood och hennes föräldrar är tagna ur aveln.

-98 köpte jag Highjump's Hot On Heels, "Maui" och Transångens In Full Feather, "Liina" Båda fick till min stora förtvivlan,

B-C på höfterna. Maui tävlade jag med framgångsrikt i lydnad, där hon bl.a vann KM på Kungsbacka brukshundsklubb på sin första start i klass II! Hon gjorde ett godkänt anlagsprov i viltspår och fick CK på utställning, innan jag beslutade att omplacera henne.Country Songs Eden Paradise

-99 köpte jag Country Song's Eden Paradise, "Simba" tillsammans med familjen Törnqvist. Hon var en härlig tik och mor till min underbara och mycket efterlängtade C-kull.

-2000 åkte jag till Stockholm och kom hem med en underbar grå schäfervalp, Svedens Gatzi, "Kira".  Förhoppningar och förväntningarna och planerna var stora... Men, Kira röntgades två ggr, HD/ B-C plus tillkommen lindrig pålagring, efter ett år. Kira togs från tävlingsplanen, för att hålla länge istället. Hon var en fantastisk schäfer.. Frisk och hel ända in till slutet, sommaren 2012.


-01 i hopp om att få tillbaka mina linjer från Transångens Activ Baby köpte jag dotterdottern Sångfågelns Salome. Ironiskt nog fick hon också B/C på höfterna...Samma år åkte jag till Norge och tittade på en tik efter Cambremer Wellington, och kom hem med Plankebyens Cinderella. "Emma" var  röntgad runt om ua och kom själv ur en bra kull. Hon var en rolig tik med huvudet på skaft, mycket stabil med enorm personlighet och har haft 2 kullar i kenneln.


-02 valpar med C.Eden Paradise och INTUCH NORDUCH Warringah's Cobblestone . Där sparade jag två tikar hos fodervärdar; Lorca's  Chelsea Flower, "Jazza" och Lorca's Chic Charity, "Smilla" och behöll enda hanen själv, SE U(U)CH Lorca's Chessman, "Bosse".  Hela kullen har A på hd/ed och örigt ua. L.Chelsea Flower, L.Chic Charity och L.Chessman är  Optigen  Normal/Clear. Jag valde att avla vidare på L.Chelsea Flower och L. Chessman. L.Chic Charity överläts till sin fodervärd.-03 "Emma" parades med Ingmos Emilio Moro. Jag sparade två tikar ur den kombinationen; Lorca's Dropmore Scarlet, "Ebba" som stannade hos mig och Lorca's Delicious Diva, "Smilla" till fodervärd. Dom är båda ua på AD och har Grad A på HD.

Jag valde att avla vidare på L.Dropmore Scarlet, som fått 2 kullar i kenneln.


-05 Lorca's Chessman  blev pappa för första gången. Han och Plankebyens Cinderella fick tio valpar.

Ett nytt försök, och sista, att få tillbaka linjer efter T. Activ Baby, åter igen, så har jag köpt in Sångfågelns Angelina till kenneln, hon är ett barnbarns barn....


-06 Lorca's Dropmore Scarlet fick sin första valpkull med SE U(U)CH Cambremer McGregor. Jag behöll "Java" Lorca's Friend Of Mine hos fodervärd. Java var en super tik! Men jag var inte nöjd med resten av kullen, så Java användes inte i avel.

En brun tikvalp från Choicemakers Kennel i Danmark flyttade hit; Choicemaker's Eye Catcher, "Leia", HD/ED ua. Men jag valde att inte använda henne i avel.


-07 födde L Chelsea Flower en mycket efterlängtad valpkull, med  SU(u)CH Gowanvale Balance. Två tikar; Lorcas Gucci Flower och Lorcas Girl Power placerades  hos fodervärdar. Båda har HD A / AD ua.


-08 Lorcas Dropmore Scarlet får 6 svarta valpar efter MultiCH Lab Treasures Dario. L. Here To Stay och L. Honky Tonk Woman bor hos fodervärdar.

Min son och jag köpte tillsammans in ytterligare en brun tikvalp; Wallweins Jumilla, "Nellie".


-09 Fick jag chansen att para Lorcas Chelsea Flower en gång till. Hon och SE U(U)CH Eaton Calvin fick 8 valpar. Lorcas In Your Wildest Dream stannar i kenneln och förhoppningarna var stora.. Men det blev inga valpar. Istället blev hon:

Årets Labrador 2013,  2 ökl x2  jakt och därmed kennelns första Champion- utan parentes:

SEUCH med sin duktiga ägare/förare Carina.


-10 L. Girl Power födde 2 hanvalpar, J-kullen. Tillsammans med Solveig köps en ny tik in i kenneln; Mambrinos Meadow. Ett nytt gentest har kommit och konstaterat, att min "Ebbalinje" är drabbad av EIC.. Jag hade planer på att para hennes dotter L. Honky Tonk Woman under hösten, men det kommer inte att ske.. Hon övergår till sin fodervärd istället. Jag har även beslutat att inte använda L.Girl Power och L. In Your Wildest Dream i avel, av olika anledningar. Dom övergick helt i sina fodervärdars ägor..

Sångfågelns Angelina fick äntligen valpar i slutet av året! 5 gula valpar med CH Rossmix Limited Edition. Lorca's Kiss Of The Dragon stannar hemma hos oss. Äntligen har jag min "Ida-ättling" i huset igen... :)

Lorcas Kiss of the Dragon mvalpar med Caccia sherlock Holmes

Köpte in ytterligare en tik till kennel, från Posters Kennel DK, SE VCH Posters Yellow Rose.

Wallwein's Jumilla  avslutar året med en stor kull på 10 valpar med CH Cut'n Cordoza's Final Match.


-11 En brun hane importeras från Tjeckien, Chairman Sable Blues,

början av året... Tillbaka till HD karusellen, Herman fick grad C på

höfterna...

-12 Wallwein's Jumilla fick 8 valpar i början av året,

- Lorca's Mary Poppins stannar kvar i kenneln, men bor hos fodervärd.

Vi förlorade våran underbara schäfertik, Kira, 12 år gammal..

Senare  under året fick Mambrinos Meadow 5 valpar,

med SE U(U)CH NO UCH Labry Berry Scherbet at Play Mor.

-13  Posters Yellow Rose fick 7 valpar med min 

SE(U)UCH Lorca´s Chessman.  En tik är sparad ur den här kullen,

Lorca's  Once In a Lifetime.

Lorca´s Kiss Of The Dragon fick 7 valpar  med Caccia Sherlock Holmes.....


-15 Lorca´s Kessy With a K fick 3 valpar med Dolbia Will to Please.

Lorca´s Kiss Of the Dragon fick 8 valpar med Lobuff-Shannon US Major Attraction. Vi behåller Lorca´s Riversand & Lorca´s Rainman. Detta året förlorade jag min älskade Chessman.. Det är det jag kommer minnas starkast, från 2015.. Många tankar om att lägga aveln på hylla har kommit och gått sedan dess..

Men,  det föds alltid alltid nya hopp..

-17 Vi har lämnat gården i Torslanda och börjar om på nytt i Kungsbacka och Lorca´s Once In a Lifetime fick en kull  i slutet av året med Seawind Polish Poker och Lorca´s Sweet Bossa Nova stannar hos oss. Detta blir tyvärr Busas enda kull i kenneln. Men jag har min Bossevalp i huset igen <3


-18 Lorca´s Riversand parades med Mambrinos Ulrik och fick 8 valpar! Vi behöll Lorca´s Tamara River. Men tyvärr fick hon  grad C på höfterna.

Lorca´s Kiss Of The Dragon parades en sista gång, med Fieldvalleys Edwin och fick 4 valpar. Vi behåller Lorca´s Under Witch Spell på halvfoder.